Wat heb je nodig als je een hond aanschaft?

Je hebt eindelijk je pup gekozen en bent helemaal in de wolken. Maar wat moet je nu eigenlijk in huis hebben als je een hond in je huis verwelkomt? Hier een handig lijstje om jou te helpen je viervoeter een fijn thuis te bieden!

Een fijn thuis voor je hond

Natuurlijk heb je een mand nodig. Dit is de plek waar je hond zich veilig kan voelen en waar ‘ie lekker kan liggen en uitrusten. Je kunt ook een bench aanschaffen, maar sommige honden vinden dit echt niet fijn. En het ziet er iets minder ‘gezellig’ uit, als je het ons vraagt.

Wat speelgoed is ook echt een must. Een flostouw, een knuffeltje, een bal, een siliconen speeltje met een piep erin; je hond moet zichzelf bezig kunnen houden en speels zijn. En dan iets om op te bijten: vooral pups bijten op alles wat los en vast zit, vooral rond de tijd dat ze van tanden gaan wisselen. Haal dus het een en ander in huis om ervoor te zorgen dat je meubels en schoenen heel blijven!

Om je hond uit te laten heb je natuurlijk een riem en halsband nodig. Dit kan echt niet missen als je een hond hebt! Als je een pup hebt is het in het begin verstandig om een korte lijn te nemen en later een langere lijn. Een optionele tip: een naamplaatje. Bestel een naamplaatje met de naam van je hond en jouw contactgegevens en maak dit bijvoorbeeld aan het halsbandje vast.

Afhankelijk van het ras raden wij je aan om voor een (ijzeren) waterbak te kiezen. Vooral pups willen op alles bijten en een plastic bak wordt vaak afgekauwd. Een waterbak is dan een stuk steviger.

Je hond verzorgen

Als je denkt dat je alles hebt gehad: je hond vraagt ook om de nodige verzorging. Een kam of borstel, hondenshampoo en een tandenborstel en hondentandpasta zijn echt nodig. Als je hond gebitsproblemen krijgt, kunnen de rekeningen van de dierenarts best hoog uitvallen. Behalve als je een goede hondenverzekering hebt afgesloten natuurlijk.

Als laatste: de juiste hondenvoeding. Als je je pup bij een fokker haalt krijg je vaak een puppypakket mee waar een zakje brokjes inzit, maar haal ook wat andere brokken en snoepjes in huis. Trainingssnoepjes zijn ook een must om je hond dingen aan te leren!

Als je voorbereid bent voor de komst van je pup, dan zal het de eerste weken een stuk makkelijker gaan!