Train je hond om te stoppen met blaffen – moedig jij onbewust het wangedrag van je hond aan?

Blaft jouw hond onafgebroken en wil je weten wat de beste manier is om hem of haar te leren stoppen met blaffen? Alle honden blaffen, dat is nou eenmaal wat ze doen, maar sommige honden hebben om verschillende redenen de neiging om constant te blaffen, maar je kunt je hond gelukkig wel trainen om te stoppen met blaffen.

De reden waarom honden blaffen kan een kwestie zijn van het uiten van behoeften, het waarschuwen voor gevaar, verveling of geblaf omdat ze andere dieren zien. Sommige hondenrassen hebben de neiging om van nature meer te blaffen, dit zijn onder meer de jachthonden en sommige terriërs. Om het overmatig blaffen te stoppen, zou je een idee moeten hebben waarom je hond blaft.

Zodra je de reden voor het geblaf hebt bepaald, moet je ervoor zorgen dat je je hond niet beloont voor ongewenst gedrag. De manieren waarop je onwetend het geblaf van je honden kunt belonen zijn:

  • Schreeuwen tegen en roepen naar je hond, dit geeft de hond de aandacht die ze zoeken
  • Als je hond buiten constant staat te blaffen en als je dan de deur opent en hem binnenlaat, is dat in de ogen van de hond een beloning.
  • De hond een knuffel geven of troosten wanneer ze voortdurend blaffen, is een andere beloning

Wanneer honden overmatig tegen objecten of andere dieren blaffen, is de beste manier om het blaffen te stoppen door desensibilisatie. Dit betekent dat je je hond moet blootstellen aan het ding waardoor hij getriggerd wordt. Daarom moet je, als de hond blaft naar andere dieren, beginnen met het socialiseren van de hond en hem toestaan ​​bij andere dieren te zijn. Elke keer als je hond niet blaft naar een ander dier, bied je een beloning aan of prijs je hem. Hij zal het dan snel begrijpen.

Als je hond blaft omdat hij zich verveelt, betekent dit waarschijnlijk dat hij niet genoeg beweging krijgt. Daarom moet je hem op langere wandelingen meenemen om hem te vermoeien of hem interactief speelgoed geven om zijn geest te stimuleren omdat dit hem iets te doen zal geven en de verveling net zo goed zal stoppen als het blaffen.

Als je gek wordt van het geblaf van je hond, ben je niet de enige. Alhoewel sommige honden meer blaffen dan anderen, kunnen ze allemaal getraind worden om te stoppen met blaffen. Met een goede hondentraining kan het blaffen zonder reden worden gestopt.

Een goede manier om je hond te trainen is door clicktraining voor honden.

Een clicktraining is een veilige en effectieve methode om je hond goed gedrag aan te leren zonder dat hij gestraft hoeft te worden.

Ben je er klaar voor om de rust in je huis weer op te eisen?

Hoe kun je op een natuurlijke manier de gezondheid van je hond verbeteren?

In een wereld waarvan velen zeggen dat er te veel medicatie wordt gegeven, is het tijd om terug te keren naar de meer natuurlijke manieren om de gezondheid van onze honden te verbeteren. Er bestaat geen magische pil of zalf of serum die de gezondheid van je hond drastisch zal verbeteren; de gezondheid van een hond is een weerspiegeling van hoe goed hun baasje voor hen zorgt. Dus hoe kun je de gezondheid van jouw hond verbeteren?

Het eerste waar je goed naar moet kijken, is wat je je hond voedt. Jouw hond moet elke dag de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgen om een ​​aantal hondenziekten en andere aandoeningen, zoals hondenkanker, te kunnen voorkomen. Sommige dingen, die je absoluut in het voer van je hond moet vermijden, zijn:

  • Kunstmatige kleurstoffen en kleuren
  • Conserveringsmiddelen
  • Minder producten met ‘vulmiddel’ (zoals maïs en wei)

Ga op zoek naar hondenvoer van een betere kwaliteit of overweeg om het thuis aan te vullen met jouw eigen voedsel zoals een hele kipfilet, vis en andere natuurlijke, volwaardige ingrediënten.

Vers water is een ander belangrijk element voor de gezondheid van je hond. Als je de waterbak van je hond niet verschillende keren per dag ververst, heeft jouw hond geen vers water voorhanden. Water hydrateert niet alleen onze huisdieren, maar het helpt ook om de gifstoffen uit hun systeem te verwijderen.

TIP: vermijd indien mogelijk plastic voedsel- en waterbakken. Gebruik kommen van roestvrij staal, glas of porselein.

Een andere nogal voor de hand liggende maar vaak vergeten manier om de gezondheid van je hond in stand te houden, is beweging. Dit wil niet zeggen dat je elke ochtend en elke avond kilometers met je hond hoeft te rennen, maar je hond zou twee wandelingen van 45 minuten per dag moeten maken.

Beweging is niet alleen een goede oefening voor zijn hart, spieren en ligamenten. Beweging traint ook zijn hersenen! Je hond moet stoppen en snuffelen en ‘het dagelijkse nieuws controleren’ terwijl hij zijn rondjes om het blok maakt. Hij moet socialiseren en ontdekken. Een hond met een gelukkige geest is een hond die gelukkig is in huis.

Ten slotte kun je overwegen om wat meer natuurlijke items te gebruiken die gratis beschikbaar zijn voor honden, net zoals toen ze nog in het wild leefden, zoals mariadistel, maretak en de paarse zonnehoed. Deze planten helpen het immuunsysteem van jouw huisdier te stimuleren, houden hun energieniveau stabiel en verhogen hun vitaliteit.

Blog

Hondentraining en de band tussen hond en mens

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, traint een hondentrainer eigenlijk niet de hond. NEE! Een hondentrainer leidt de eigenaar van de hond op om de hond te trainen. Er is een goede reden waarom de hondentrainer de eigenaar in plaats van de hond traint. De reden is dat een hond vanuit zijn oogpunt slechts één baasje kan hebben. Er kan in zijn roedel (familie) slechts één alfahond zitten. Als de trainer iets stoms zou doen en de hond zou trainen, dan zou de hond de TRAINER beschouwen als de alfahond van zijn roedel. De hond zal dan de trainer gehoorzamen en de eigenaar zou nog steeds een ongetrainde hond hebben omdat de hond dan alleen zijn alfahond, de trainer, zou gehoorzamen. Er is een oud gezegde in het Zuiden dat luidt: “Als je denkt dat je zo stoer bent, probeer dan eens een hond van een ander te laten ...
Lees verder

Aanbevolen websites

De beste hondenbrokken

hondenvoer kopen

dierenartsenpraktijklandsmeer.nl

Dogahaves.nl

SOS Dolfijn

Spreekbeurt konijnen

Dier & Tuin Ritsema

Hondenmand rond

Dierenverzekering vergelijken

Campings geschikt voor honden

Op vakantie met je hond

https://www.dierenwinkelvergelijker.nl/

Gek van Dieren

Beaglier

https://www.kluivertdogrescuecenter.nl/

Gecreosoteerde palen

Dierenarts Utrecht

Dierenpension Den Haag

Dierenarts Purmerend

Trovet

Herplaatsing honden

Dierenarts Amsterdam Zuid

Dierenarts Almere

Dierenarts Beuningen

Dierenarts Veenendaal

Dierenarts Obdam

Katten123 Krabpaal

Zoogdieren