Train je hond om te stoppen met blaffen – moedig jij onbewust het wangedrag van je hond aan?

Blaft jouw hond onafgebroken en wil je weten wat de beste manier is om hem of haar te leren stoppen met blaffen? Alle honden blaffen, dat is nou eenmaal wat ze doen, maar sommige honden hebben om verschillende redenen de neiging om constant te blaffen, maar je kunt je hond gelukkig wel trainen om te stoppen met blaffen.

De reden waarom honden blaffen kan een kwestie zijn van het uiten van behoeften, het waarschuwen voor gevaar, verveling of geblaf omdat ze andere dieren zien. Sommige hondenrassen hebben de neiging om van nature meer te blaffen, dit zijn onder meer de jachthonden en sommige terriërs. Om het overmatig blaffen te stoppen, zou je een idee moeten hebben waarom je hond blaft.

Zodra je de reden voor het geblaf hebt bepaald, moet je ervoor zorgen dat je je hond niet beloont voor ongewenst gedrag. De manieren waarop je onwetend het geblaf van je honden kunt belonen zijn:

  • Schreeuwen tegen en roepen naar je hond, dit geeft de hond de aandacht die ze zoeken
  • Als je hond buiten constant staat te blaffen en als je dan de deur opent en hem binnenlaat, is dat in de ogen van de hond een beloning.
  • De hond een knuffel geven of troosten wanneer ze voortdurend blaffen, is een andere beloning

Wanneer honden overmatig tegen objecten of andere dieren blaffen, is de beste manier om het blaffen te stoppen door desensibilisatie. Dit betekent dat je je hond moet blootstellen aan het ding waardoor hij getriggerd wordt. Daarom moet je, als de hond blaft naar andere dieren, beginnen met het socialiseren van de hond en hem toestaan ​​bij andere dieren te zijn. Elke keer als je hond niet blaft naar een ander dier, bied je een beloning aan of prijs je hem. Hij zal het dan snel begrijpen.

Als je hond blaft omdat hij zich verveelt, betekent dit waarschijnlijk dat hij niet genoeg beweging krijgt. Daarom moet je hem op langere wandelingen meenemen om hem te vermoeien of hem interactief speelgoed geven om zijn geest te stimuleren omdat dit hem iets te doen zal geven en de verveling net zo goed zal stoppen als het blaffen.

Als je gek wordt van het geblaf van je hond, ben je niet de enige. Alhoewel sommige honden meer blaffen dan anderen, kunnen ze allemaal getraind worden om te stoppen met blaffen. Met een goede hondentraining kan het blaffen zonder reden worden gestopt.

Een goede manier om je hond te trainen is door clicktraining voor honden.

Een clicktraining is een veilige en effectieve methode om je hond goed gedrag aan te leren zonder dat hij gestraft hoeft te worden.

Ben je er klaar voor om de rust in je huis weer op te eisen?