Paracord voor honden


Ben je reeds bekend met het fenomeen paracord? Paracord is een koord dat oorspronkelijk benut werd voor parachutes in de Tweede Wereldoorlog. Wat de Amerikaanse soldaten deden is dit koord los snijden van de parachute na een geslaagde landing. Want, dit koord dat super sterk is kan voor tal van doeleinden gebruikt worden. Paracord heeft een breekkracht van enkele honderden kilo’s. Het kan dus veel verduren. Paracord is ook weerbestendig. Paracord wordt dan ook veel gebruikt in de survival en outdoor wereld. Maar wist je dat paracord ook steeds populairder wordt onder honden bezitters?

Mogelijkheden van paracord voor honden

Allereerst kun je van paracord honden riemen en halsbanden maken. Of je nu een sterke herdershond hebt of een andere krachtige hond, een paracord riem zal zeker stand houden. Een paracord halsband of riem zal jouw hond ook niet snel kapot krijgen, hoe sterk zijn kaken ook zijn. Er zijn twee opties om aan paracord honden riemen en halsbanden te komen, enerzijds DIY, je kunt zelf de accessoires in elkaar knutselen. Wellicht denk je, ik ben niet zo handig. Maak je geen zorgen daaromtrent, tegenwoordig zijn er vele handige YouTube instructie video’s te vinden die je kosteloos en vrijblijvend stap voor stap tonen hoe een riem of halsband in elkaar te knopen. Anderzijds indien je hier echt geen zin of trek in hebt kun je kant en klare riemen en halsbanden kopen.

Uitgelicht: https://www.123paracord.nl/natuurlijke-tekenband-groenrood.html

Waar een stijgende vraag naar is tegenwoordig zijn anti teek banden. Er zijn speciale paracord honden halsbanden met daaraan bevestigd zogenaamde EM-X keramiek kralen. Bij deze kralen is een speciaal mechanisme ingebakken. Zowel vlooien als teken moeten hier absoluut niets van hebben en zodra zij merken dat jou hond zo een band draagt zullen zij snel hun heil elders zoeken. Het fijne aan EM-x banden is dat dit een 100% natuurlijke manier is om teken te voorkomen en te bestrijden. Dit in tegenstelling tot chemische middeltjes of medicijnen.

Tip: https://www.123paracord.nl/anti-teken-halsband/

Een keramiek paracord halsband is een eenmalige uitgave en gaat in principe jaren mee. Eventueel kun je de kralen los bij bestellen. Een ideale manier dus om op betaalbare, natuurlijke doch effectieve manier je viervoeter te helpen in zijn of haar strijd tegen de vervelende teken en vlooien.