Hoe kun je op een natuurlijke manier de gezondheid van je hond verbeteren?

In een wereld waarvan velen zeggen dat er te veel medicatie wordt gegeven, is het tijd om terug te keren naar de meer natuurlijke manieren om de gezondheid van onze honden te verbeteren. Er bestaat geen magische pil of zalf of serum die de gezondheid van je hond drastisch zal verbeteren; de gezondheid van een hond is een weerspiegeling van hoe goed hun baasje voor hen zorgt. Dus hoe kun je de gezondheid van jouw hond verbeteren?

Het eerste waar je goed naar moet kijken, is wat je je hond voedt. Jouw hond moet elke dag de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgen om een ​​aantal hondenziekten en andere aandoeningen, zoals hondenkanker, te kunnen voorkomen. Sommige dingen, die je absoluut in het voer van je hond moet vermijden, zijn:

  • Kunstmatige kleurstoffen en kleuren
  • Conserveringsmiddelen
  • Minder producten met ‘vulmiddel’ (zoals maïs en wei)

Ga op zoek naar hondenvoer van een betere kwaliteit of overweeg om het thuis aan te vullen met jouw eigen voedsel zoals een hele kipfilet, vis en andere natuurlijke, volwaardige ingrediënten.

Vers water is een ander belangrijk element voor de gezondheid van je hond. Als je de waterbak van je hond niet verschillende keren per dag ververst, heeft jouw hond geen vers water voorhanden. Water hydrateert niet alleen onze huisdieren, maar het helpt ook om de gifstoffen uit hun systeem te verwijderen.

TIP: vermijd indien mogelijk plastic voedsel- en waterbakken. Gebruik kommen van roestvrij staal, glas of porselein.

Een andere nogal voor de hand liggende maar vaak vergeten manier om de gezondheid van je hond in stand te houden, is beweging. Dit wil niet zeggen dat je elke ochtend en elke avond kilometers met je hond hoeft te rennen, maar je hond zou twee wandelingen van 45 minuten per dag moeten maken.

Beweging is niet alleen een goede oefening voor zijn hart, spieren en ligamenten. Beweging traint ook zijn hersenen! Je hond moet stoppen en snuffelen en ‘het dagelijkse nieuws controleren’ terwijl hij zijn rondjes om het blok maakt. Hij moet socialiseren en ontdekken. Een hond met een gelukkige geest is een hond die gelukkig is in huis.

Ten slotte kun je overwegen om wat meer natuurlijke items te gebruiken die gratis beschikbaar zijn voor honden, net zoals toen ze nog in het wild leefden, zoals mariadistel, maretak en de paarse zonnehoed. Deze planten helpen het immuunsysteem van jouw huisdier te stimuleren, houden hun energieniveau stabiel en verhogen hun vitaliteit.