Goedkoop een huisdierenverzekering afsluiten

 

Het zal je maar gebeuren; je hond of kat krijgt te maken met een aantal verschrikkelijke ziektes en heeft een behandeling nodig. Veel mensen zullen in dit geval veel onzekerheid ervaren. Zal mijn dier er bovenop komen? Hoelang gaat de behandeling duren? En vooral; wat zijn de kosten? Het is dan toch prettig te weten dat er speciale verzekeringen voor huisdieren zijn. Een goedkope polis voor honden en katten afsluiten gaat gemakkelijk via www.huisdierenverzekeringafsluiten.nl.

 

 

Waarom een verzekering voor dieren?

Mensen hebben allemaal recht op goede zorg. Hiervoor is de basisverzekering in het leven geroepen. Dit is een verplichte verzekering voor iedereen. Voor dieren is dit een ander verhaal. Hierbij ben je vrij om te kiezen voor een verzekering of niet. Aangezien de tarieven voor zo’n polis sterk uiteenlopen is het goed om te vergelijken. De premie wordt o.a. gebaseerd op de leeftijd van de hond of kat, het ras en medische geschiedenis. Prijzen variëren tussen de €6 en €50 per maand.

 

Waarvoor verzeker jij je hond of kat?

Je kunt met je diertje te maken krijgen met veel verschillende soorten kosten. Denk dan o.a. aan consulten, chippen, vaccinatie, urine- en bloedonderzoek, ct-scan, röntgenfoto, mri-scan, castratie / sterilisatie, gebitsreiniging / kiezen trekken en nog veel meer. Voor al deze ingrepen kun jij je verzekeren. Dit kan met een 100% dekking maar een ook bijvoorbeeld een 50% dekking. Je hebt doorgaans ook altijd te maken met een eigen risico. Dit kan een vast bedrag zijn per gebeurtenis of een variabel tarief op basis van de nota van de dierenarts.

 

Welke verzekeraars zijn er?

In Nederland zijn er diverse verzekeraars voor honden en katten. De grootste verzekeringsmaatschappijen zijn Petplan, Reaal Dier & Zorg, Ohra, HEMA, Aegon en Inshared. Bij al deze maatschappijen kan je zowel je kat als hond verzekeren. Bij petplan ook nog knaagdieren en vogels. Al deze polissen zijn van goede kwaliteit. Het loont echter wel om de prijzen te vergelijken. Het opzeggen van een polis gaat tegenwoordig ook gemakkelijk via internet. Let op: heb je meerdere dieren die je wilt verzekeren? Dan is er wellicht nog extra korting mogelijk. Hetzelfde geldt voor pups.