Een hond in huis nemen? Zo bereid je jezelf en huis voor!

Ben je van plan om een hond in huis te nemen? Super leuk! Er staat een leuke maar ook spannende tijd aan te komen. Een hond in huis nemen is natuurlijk erg leuk en gezellig maar niet niks. Een hond vergt veel aandacht en is afhankelijk van jou en je gezinsleden. Je gaat dus een grote verantwoordelijkheid aan. Wanneer je nog nooit eerder een hond hebt gehad zal het even wennen zijn. Wanneer je al meer honden hebt of eerder een hond hebt gehad weet je wellicht wel hoe je jezelf en huis het beste kan voorbereiden. Echter is elke hond anders en hebben ze allemaal een andere opvoeding nodig. In dit artikel geven we een aantal tips hoe jij jezelf en het huis voorbereid op een nieuwe hond.

Puppy of volwassen hond?

Als eerst moet je natuurlijk de keuze maken tussen een hond. Ga je voor een puppy of een volwassen hond? Een vuilnisbak of een ras? Een puppy is natuurlijk erg schattig en leuk, maar vergt meer aandacht. Je zal deze nog zelf moeten opvoeden en veel aanwezig moeten zijn. Tevens kan het zijn dat hij/zij nog niet zindelijk is waardoor het veel meer werk is. Een volwassen hond moet alleen wennen aan jou en de omgeving, deze kent waarschijnlijk al alles en gaat vrij snel zijn eigen weg. Echter weet je nooit wat je in huis haalt. Een puppy kan je nog zelf vormen, een volwassen hond die bang is voor bepaalde dingen, zal moeilijk te veranderen zijn. Het heeft dus beide z’n voor- en nadelen. De keuze is afhankelijk van jouw situatie.

Denk goed na over de gevolgen

Bedenk ook goed wat het betekent om een hond in huis te nemen. Een hond wordt oud, je kan rekenen op zo’n 10 tot 20 jaar. Kleine honden worden over het algemeen ouder dan grote honden. Je zal dan ook veel thuis moeten zijn. Een hond moet meerdere keren per dag uitgelaten worden en wil natuurlijk ook aandacht van jou. Ook is het niet mogelijk om een nachtje ergens anders te slapen. Je zal dan oppas nodig hebben voor de hond. Dit geldt natuurlijk ook voor vakanties. Als laatste moet je ook goed nadenken over gezinsveranderingen. Zo kan het zijn dat je kinderen nu veel voor de hond kunnen zorgen, maar wanneer deze uit huis gaan sta je er alleen voor en moet de hond nog steeds uitgelaten worden.

Producten aanschaffen

De hond heeft natuurlijk verschillende producten nodig. Hierbij kan je denken aan verzorgingsproducten zoals een voer- en waterbakje, maar ook ontwormingsmiddelen. Tevens heeft de hond een mand nodig en speeltjes om zich te vermaken. Er zijn erg veel producten voor honden. Benieuwd wat je allemaal precies nodig hebt? Op het internet is erg veel informatie beschikbaar wat je in ieder geval in huis moet hebben als je een hond neemt.

Breekbare spullen opbergen

Je huis moet natuurlijk ook voorbereid zijn op de komst van de hond. Voornamelijk wanneer je een puppy neemt zal deze met alles wat hij tegenkomt willen spelen. Kleine voorwerpen en breekbare spullen kan je dan ook het beste hoog opbergen zodat de nieuwe hond of puppy hier niet bij kan komen.